Saturday, 9 March 2013

SIRI PENDEDAHAN BAHAYA ISLAM LIBERAL ANCAMAN AKIDAH UMMAT
Satu ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Muhamad Fauzi Bin Asmuni iaitu Naib Presiden 2 Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) telah dihadiri ramai pelajar bukan sahaja daripada UNIMAS tetapi daripada IPTA / IPTS lain juga. Selain itu, majlis ini turut dihadiri oleh Dekan Pusat Pemajuan Pelajar iaitu Dr Rusli Ahmad.

Dalam penyampaian Ustaz Muhamad Fauzi, beliau menyatakan terdapat pelbagai pembaharuan yang telah dibawa dalam agama yang mana ianya mengikuti perkembangan zaman sekarang. Namun begitu, setiap pendekatan dalam pembaharuan adalah berbeza dan kadang kala dapat dilihat terdapat golongan yang terlalu ekstrem dari segi agama itu sendiri. Menurutnya lagi, Islam ini perlulah diubah bersesuaian dengan zaman dan membina muslim yang moderate agar pemikiran liberal itu tidak disalah ertikan.

Bagi mengetahui lebih lanjut tentang Pembina Sarawak dan aktiviti yang diadakan, maklumat lanjut boleh dilayari di laman sesawang unimas.pembinasarawak.com dan segala maklumat lain yang berkaitan dengan pengetahuan agama boleh dilayari di laman itu.

No comments:

Post a Comment